Ont i ländryggen

Ont i ländryggen

Smärta i ländryggen, lumbago, är väldigt vanligt och drabbar nästan alla någon gång i livet. Smärtan är till en början vanligtvis ganska svag för att sedan öka gradvis. Ländryggssmärta kan dock också uppstå som rest efter ett ryggskott, som vanligtvis är akut insättande smärta.

Smärtan är oftast lokaliserad till svanken och kan vara diffust ömmande likt en trötthetskänsla kan men kan också vara av huggande eller skärande karaktär. Smärtan kan sitta i mitten av ryggen i svanken, ut mot sidorna av ryggen eller stråla fram på magen eller ned mot rumpan. Det är inte ovanligt att besvären blir långdragna och kan då leda till fler symtom är värk, till exempel svaghet och stelhet. Även trötthet och dåligt humör kan uppstå som en effekt av långvarig värk och dålig nattsömn.

Kiropraktik är en effektiv behandlingsmetod vid smärta i ländryggen. Kiropraktorn analyserar och undersöker hela kroppen för att se om det finns eventuella låsningar eller snedbelastning i övriga kroppen som bidrar till förvärrad ländryggssmärta. Kiropraktorn kan även hjälpa dig efter den fysiska behandlingen genom att ge råd och stöd kring vad du göra på egen hand för att må så bra som möjligt relaterat till dina ländryggsbesvär.

Märsta Kiropraktik AB

WE Arlandastad
Pionjärvägen 71
195 61, Arlandastad

Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image