Nackspärr

Nackspärr

Att ha ont i nacken, känna plötslig stelhet samt ha svårt att vrida på huvudet är vanligt och beror oftast på nackspärr. Nackspärr beror på att facettlederna mellan kotorna i nacken fastnar och då börjar musklerna i nacken att krampa.

Symtom och orsak


Vanliga orsaker till nackspärr är felbelastning i vardagliga situationer vilket leder till att nacken utsätts för påfrestningar. Det kan handla om felaktig arbetsställning, dålig ergonomi, felaktig sovställning på grund av fel val av kudde eller nedkylning av nacken. Stress, muskelspänningar och psykiska problem kan successivt bidra till nackspärr. Virusinfektioner kan också bidra till en ökad känslighet för nackspärr. Smärtan vid nackspärr uppkommer ofta akut.

Vanliga symtom på nackspärr är:

  • Ont i nacken
  • Smärtan kan stråla från nacken ut till axel eller arm
  • Huvudvärk som ofta strålar från nacken till bakhuvudet
  • Skarp smärta och stelhet vid vridning av nacken, vanligtvis åt ett specifikt håll

Behandla nackspärr


Kiropraktisk behandling går ut på att förbättra rörligheten i låsta leder för att minska kramperna i musklerna och därmed eliminera smärta och förbättra rörlighet. Metoder som stretching och massage är också bra alternativ för att få bättre rörlighet och mindre smärta. Mindre låsningar i nacken kan behandlas regelbundet av kiropraktor för att slippa akuta problem med nackspärr vilket gör att man slipper onödigt lidande.

Märsta Kiropraktik AB

WE Arlandastad
Pionjärvägen 71
195 61, Arlandastad

Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image